Avion sleteo sa piste: Ima povređenih

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 19:52

Avion sleteo sa piste: Ima povređenih

Ukupno 12 ljudi je povređeno, od kojih četvoro teže, kada je vojni avion iz Mjanmara koji je dolazio po vojnike u Indiju, sleteo sa piste tokom sletanja.

U pitanju je avion kineske proizvodnje šansi I-8, a incident se dogodio na aerodromu Lengpui u indijskog državi Mizoram, koja se graniči sa Mjanmarom.

Avion je došao po 92 vojnika Mjanmara koji su sredinom januara našli utočište u Indiji bežeći od napredovanja naoružanih pobunjenika koji se bore protiv vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hunte.

To je poslednji kontingent od 276 vojnika koji je pobegao pod pritiskom pobunjenika.

Nesreću je prouzrokovao "iznenadni kvar na motoru" aviona kada je sleteo na aerodrom, navodi se u saopštenju mjanmarske vojne hunte.

Dodaje se da je osam povređenih članova posade dobilo lekarsku pomoć. Ne navode se drugi detalji.

Sukobi su potresli delove Mjanmara kod granice sa Indijom otkako su pobunjenici Arakanske armije napali bezbednosne snage u novembru, okončavši prekid vatre koji je vladao od vojnog udara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.