Avion sa stručnjacima i opremom iz Kine sleteo u Beograd: Predsednik Vučić ih dočekuje na aerodromu, veliki aplauz za eksperte iz Vuhana (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa stručnjacima i opremom iz Kine sleteo u Beograd: Predsednik Vučić ih dočekuje na aerodromu, veliki aplauz za eksperte iz Vuhana (VIDEO)

Stigli su medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka Avion iz Kine sa stručnjacima i medicinskom opremom sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu oko 19.30.U pitanju je najveći avion Er Srbije, erbas A330, koji je juče otišao za Kinu.Pošto je avion sleteo, iz njega je izneta sva medicinska pomoć koja će biti neophodna lekarima u Srbiji kako bi se borili protiv virusa korone. odmah nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz letelice su izašli stručnjaci koji su stigli iz Vuhana odakle je virus krenuo.Stigli su medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka koji su se borili protiv korona virusa u Vuhanu, odakle je epidemija i krenula.Događaju prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojim kineskim partnerima.U Srbiji je, prema najnovijim informacijama, zabeležen ukupno 171 slučaj korona virusa. Vučić:Hvala Siju i kineskom naroduPredsednik Srbije Aleksnadar Vučić zahvalio je večeras kineskom predsedniku Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je večeras stigla u Srbiju.Vučić je na aerodromu Nikola Tesla po dolasku prvog aviona iz Kine istakao da je ovo sve besplatna pomoć i velika podrška Kine."Čekam Sija u Srbiji i dočekaće ga stotine hiljada ljudi", poručio je Vučić.On je izrazio zadovoljstvo i što Srbija ima avione A 330 i A 320 kojima ovolika pomoć može da se dopremi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sleteo drugi avion sa pomoći iz Kine

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2020, 13:13

Na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, oko 11.15 sleteo je drugi avion Er Srbije A-320 iz Šangaja, sa kineskom medicinskom pomoći za našu zemlju.. Dolazak prvog aviona sa kineskim stručnjacima i opremom Avionom, koji je dočekan svečanim mlazevima, stigle su maske, respiratori, medicinska...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.