Stručnjaci iz Kine stižu u Srbiju sa snažnom porukom, podrška i od mladih Kineza! (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2020, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručnjaci iz Kine stižu u Srbiju sa snažnom porukom, podrška i od mladih Kineza! (VIDEO)

Kineski stručnjaci koji sa sobom nose pomoć Srbiji danas će sleteti u Beograd. Lekari i medicinski radnici koji su se posle borbe sa smrtonosnom zarazom u svojoj domovini uputili u Srbiju, slikali su se pred polazak.
Dva aviona Er Srbije „erbas A330“ „erbas A320“ poslati su u Kinu po lekare i medicinsku opremu koji će našoj zemlji pomoći da se izbore sa epidemijom virusa korona.
Prvi od njih trebalo bi da sleti večeras oko 19 časova, a u njemu se, pored lekara, nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << razna medicinska oprema, respiratori, maske i zaštitni materijali, pišu Novosti.
Kineski stručnjaci koji su se posle borbe sa smrtonosnom zarazom u svojoj domovini uputili u Srbiju, slikali su se pred polazak i poslali jaku poruku.








View this post on Instagram















Čekamo vas, dragi prijatelji! Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo! Tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema krenuli su iz Kine. #Serbia #China #COVID19 #celicnoprijateljstvo #delimoidobroizlo
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 21, 2020 at 3:18am PDT


Na tovaru koji život znači vidi se plakat sa srcem u boji srpske i kineske zastave sa natpisom na oba jezika: „Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!“.
Fotografije su ubrzo počele da kruže kineskim društvenim mrežama, a objavio ih je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Medicinari su nosili transparente na kojima su srca u bojama naše i kineske zastave, kao i zastavu sa natpisom “Ekspertski tim protiv epidemije iz Kine u Srbiju”.
Podrška i od građana Kine Kineski list “Global tajms” objavio je na svom Tviter nalogu snimak u sa poruke podrške građana Kine Srbiji u borbi protiv korona virusa.
Na snimku pod nazivom “Stojimo uz tebe, Srbijo”, neki kineski državljani, a najviše dece, pokazuju svoje crteže sa zastavama dve zemlje, a većina njih poručuje “Srbija, hajde” i “Kinezi će vas uvek podržavati”.
Neki nisu zaboravili ni na medicinske savete, poput “ne zaboravite da dezinfikujete ruke.”
Video: "We stand together with you, Serbia." Let's hear Chinese blessings for Serbia in the fight against #COVID19, along with netizens’ donations to the Serbian Embassy in China and Chinese governmental medical aid to Serbia. pic.twitter.com/K7eissH6w5
— Global Times (@globaltimesnews) March 20, 2020

“Global tajms”, jedno od zvaničnih glasila Komunističke partije, u opisu snimka navodi da je reč o blagoslovima koje su Kinezi uputili Srbiji, zajedno s donacijama koje su upućene elektronskim putem ambasadi Srbije u Kini i zdravstvenom pomoći koje je vlada te zemlje pružila Srbiji.
Bitka sa koronom se vodi na kvakama, dlanovima ruku, pomeranjem veselja da ne bi izazvali sahrane
Izvor: Novosti, Nedeljnik

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion iz Kine sleteo u Beograd, stigli lekari i medicinska oprema

Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2020

Avion srpske nacionalne avio-kompanije koji je dovezao stručnjake i medicinsku pomoć iz Kine sleteo je na beogradski aerodrom.. Stigli su medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka koji su se borili protiv koronavirusa u Vuhanu,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.