Avganistan: U napadu na pijacu u Helmandu poginula 23 civila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 16:58

Avganistan: U napadu na pijacu u Helmandu poginula 23 civila

Najmanje 23 osobe, među kojima je bilo i dece poginule su danas u eksploziji automobila bombe i minobacačkim granatama ispaljenim na prometnu pijacu u južnoj avganistanskoj provinciji Helmand, navedeno je u saopštenju iz kancelarije provincijskog guvernera Mohamada Jasina.

I talibani i avganistanska vojska okrivljuju se međusobno za napad u okrugu Sangin, preneo je AP.

Detalji napada nisu mogli da budu nezavisno potvrđeni jer je to područje, koje je pod kontrolom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << talibana, novinarima udaljeno i nepristupačno.

U saopštenju iz kancelarije guvernera, generala Jasina, ne navode se detalji niti je preuzeta odgovornost za napad.

Portparol talibana, Kari Jusuf Ahmadi negirao je da su pobunjenici umešani u eksploziju.

Talibani tvrde da je vojska ispalila minobacačke granate na pijacu, dok je avganistanska vojska saopštila da su automobil bombu i minobacačke granate ispalili pobunjenici.

U saopštenju iz predsedničke palate, predsednik Avganistana Ašraf Gani oštro je osudio brutalni i nehumani akt i istakao da je usmeravanje napada na civile, posebno decu i odrasle, protiv islamskih i ljudskih vrednosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.