Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 09:48

Avganista, Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad na džamiju

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad u avganistanskoj džamiji u kojem je poginulo skoro 50 ljudi, a najmanje 70 njih povređeno. Eksplozija se dogodila tokom molitve u šiitskoj džamiji u gradu Kandaharu.
Džihadistička grupa saopštila je da su dva njena borca ubila stražare džamije Imam Bargah, te upala unutra i raznela se između dve grupe vernika na molitvi. Jedna grupa brojala je oko 300 ljudi, prenosi Skaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njuz.

U tom samoubilačkom napadu najmanje 47 ljudi je ubijeno, a 70 njih povređeno, saopštio je talibanski zvaničnik.
Fotografije i video-snimci sa mobilnih telefona na društvenim mrežama prikazuju brojne žrtve napada na okrvavljenom podu džamije.
Lokalni izveštač iz Kandahara rekao je agenciji Rojters da lokalna bolnica, gde su odvezeni mrtvi i povređeni, poziva mlade ljude da daju krv.
Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon napada ID u džamiji u severnom gradu Kunduzu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad u džamiji u Kandaharu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2021

Teroristička Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za bombaški samoubilački napad u petak na šiitsku džamiju na jugu Avganistana, u kojoj je poginulo 47 ljudi, a oko 70 ranjeno...U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, ID navodi da su dvojica članova grupe pucali i ubili čuvare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.