Austrija šalje još policije na granicu sa Italijom

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija šalje još policije na granicu sa Italijom

Beč -- Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka kaže da će Austrija poslati 80 policajaca da bi ojačala kontrolu na graničnom prelazu Brener sa Italijom.

On je negirao da je ta potez ima veze sa predsedničkim izborima u Austriji na kojima se su trenutno izjednačeni desničarr Norbert Hofer, kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) i bivši lider Zelenih Aleksander van der Belen, tako da će pobednika odrediti glasovi poslati poštom.

"Čini se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da migranti prolaze preko Benera, ponekad nema nikoga, ponekad ih ima pet, sedam ili deset. Ima i manji broj zahteva za azil, "rekao je on novinarima u Beču, prenosi Rojters.

Zbog toga je, kako je dodao, doneta odluka da se pojačaju mere u zoni Bernera.

Tridesest policajaca iz Tirola uz podršku 50 policijskih službenika iz drugih delova zemlje počeće intenzivnu akciju, a migrante će zaustavljati u regionalnim vozovima, autobusima i automobilima, rekao je Sobotka.

On je napomenuo da su nelegalni prelasci pojačani tokom katoličkog praznika Duhovi, nakon smanjenja priliva u prethodnom periodu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sobotka: Austrija pojačava patrole na prelazu Brener

Izvor: Blic, 22.Maj.2016

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka izjavio je dans da će Austrija poslati još 80 policajaca i drugog osoblja kako bi pojačala kontrolu na graničnom prelazu Brener sa Italijom i uhvatila neregistrovane migrante koji u sve većem broju dolaze u Austriju...Wolfgang Sobotka: Vizat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.