Austrija je spremna za proizvodnju ruskih i kineskih vakcina

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 13:58

"Austrija je spremna za proizvodnju ruskih i kineskih vakcina"

Austrija je spremna za proizvodnju ruske i kineske vakcine protiv koronavirusa, rekao je kancelar Austrije Sebastian Kurc.

"Kada se vakcine odobre u EU, Austrija će definitivno pokušati da obezbediti proizvodne kapacitete unutar državnih kompanija kako bismo omogućili dovoljan broj ruskih i kineskih vakcina našim građanima", rekao je Kurc.

Austrijski kancelar je naglasio kako se politički sukobi u ovom momentu trebaju ostaviti po strani i da životi građana moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti prioritet.

"U ovom slučaju, potrebno je što pre nabaviti sigurne i proverene vakcine bez obzira ko stoji iza njih. Kada je reč o vakcinama, bitna je brzina, sigurnost i efikasnost, a ne geopolitički sukobi koji su trenutno aktuelni", rekao je Kurc u intervjuu za nemački Velt am Santag.

Austrijski kancelar nije jedini evropski politički zvaničnik koji otvoreno podržava nabavku vakcina s alternativnih tržišta.

Zbog problema u nabavci i distribuciji vakcina s kojima se u poslednjim danima suočava EU, mnogi drugi zvaničnici država članica izjavili su kako je potrebno što pre odobriti ruske i kineske vakcine za tržište EU.

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borel tokom nedavne posjete Moskvi, takođe je izjavio kako se nada da će ova vakcina biti što pre odobrena na evropskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.