Australija: Kamile krive za klimatske promene

Izvor: AlternativneVesti.com, 10.Jun.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Kamile krive za klimatske promene

Australijske vlasti nameravaju da pobiju 1,2 miliona kamila kako bi „sprečile klimatske promene“. Kako prenosi AFP, vlada ove države optužila je divlje kamile da su „štetočine koje izazivaju efekat staklene bašte“. Zbog toga se trenutna razmatra mogućnost odobravanja takozvanog karbon kredita, koji bi služio za finansiranje „genocida“ nad kamilama. Da su vlasti više nego ozbiljne u ovoj nameri svedoči studija „Ugljenik poljoprivredna inicijativa“ koju je izradilo >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << Ministarstvo za klimatske promene i energetsku efikasnost. U dokumentu se, između ostalog, navodi da „divlje kamile štete vegetaciji“, kao i da „proizvode previše ugljendioksida“, što navodno dovodi do efekta staklene bašte.
„Mi smo nacija inovatora, tako da uvek pronalazimo inovativna rešenja za izazove sa kojima se suočavamo“, izjavio je Tim Mur, direktor kompanije „Nortvest Karbon“ koja bi, prema planu, trebalo da ima glavnu ulogu u istrebljenju australijskih kamila.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.