Arktička hladnoća stiže, sneg postaje najveća pretnja

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 09:54

Arktička hladnoća stiže, sneg postaje najveća pretnja

Britaniju će zahvatiti arktička hladnoća, donoseći "značajne" snežne padavine i upozorenja za haos na putevima.

Vlasti su izdale žuto upozorenje.

Predviđa se da će snežni zid od 400 kilometara pogoditi zemlju – samo nedelju dana nakon što su zabeležene temperature skoro duplo veće od proseka početkom februara.

Hladan vazduh će u četvrtak potonuti na jug, sukobljavajući se sa trakom kiše koja se kreće na sever, koja bi mogla da vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 20 cm snega na višim nivoima u nekim delovima severa.

Sneg bi mogao da zahvati velike gradove u severnoj Engleskoj i Midlendsu, potencijalno izazivajući haos na putevima, dok meteorolozi upozoravaju da bi neke ruralne zajednice mogle biti "odsečene".

Naime, vlasti su upozorile da osim problema u saobraćaju treba očekivati i ometano funkcionisanje mobilnih mreža i prekide struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.