Arilje i Ivanjica osvanuli pod snegom: Temperatura u minusu, malinari strahuju za rod!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Mar.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arilje i Ivanjica osvanuli pod snegom: Temperatura u minusu, malinari strahuju za rod!

Najviši delovi Arilja i Ivanjice jutros su osvanuli pod slabim snegom, a temperatura se spustila na minus četiri stepena. U ovim krajevima malina se nalazi u fazi otvaranja pupoljaka kada je najosetljivija.

U ariljskom selu Bjeluša, na nadmorskoj visini od 1.000 do 1.300 metara, skoro svim stanovnicima opstanak zavisi od uzgoja "crvenog zlata" i nerado se sećaju situacije od pre dve godine kada je sneg polomio grančice prolistalih malina i prepolovio rod.

Srećom, noćas nije došlo do lomljenja stabljika, a da li je mraz oštetio pupoljke procenjivaće se narednih dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Arilje: Malinari u ratu sa snegom i mrazom (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 27.Mar.2017

Pao sneg na maline, a uzgajivači strahuju za ovogodišnje prinose...Ariljski kraj je čuven po malinama prve klase po kojima je Srbija postala poznata širom sveta, a malinari zadrugari uspeli su da se izbore sa surovim tržištem, ali ne i prirodom...Najviši delovi Arilja i Ivanjice jutros su osvanuli...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.