Apelacioni sud ukinuo presudu za napad na Borka Stefanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 12:17

Apelacioni sud ukinuo presudu za napad na Borka Stefanovića

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. u Kruševcu, i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje, javljaju beogradski mediji.

Kako prenosi N1, Apelacioni sud usvojio je žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, i ukinuo presudu Višeg suda u Kruševcu od 17. septembra 2020, kojom su oni bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog napada na Stefanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2018. godine.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

"Novosti" javljaju da je novo suđenje pred Višim sudom u Kruševcu zakazano za 13. maj.

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu je u septembru 2020. godine osudilo Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Živkovića i Gmijovića na tri i po godine zatvora.

Borko Stefanović, koji je tada bio lider Levice Srbije, aktivista Boban Jovanović iz Kruševca i pripadnik Policijske uprave Kruševac Dejan Palibrk napadnuti su 23. novembra 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukinute kazne za napad na opozicionara Borka Stefanovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2021

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu za napad na potpredsednika opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića u Kruševcu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Taj sud je usvojio žalbu okrivljenih Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.