Apel Zavoda za transfuziju krvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Zavoda za transfuziju krvi

BEOGRAD - Gordana Antuljevska iz Zavoda za transfuziju krvi pozvala je danas građane da daju krv kako bi se obezbedilo optimalno snabdevanje zdravstvenih ustanova.

Antuljevska je takođe pozvala i sve firme i institucije da organizuju svoje zaposlene i dođu u što većem broju da daju krv.

Ona je novinarima u Zavodu za transfuziju krvi rekla da će situacija do kraja septembra biti vrlo teška jer rezerve krvi ne mogu da traju beskonačno ukoliko priliv nije kontinuiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ujednačen svakog dana.

Prema njenim rečima za Beograd je potrebno minimum 250 do 300 jedinica krvi, a danas u organizovanim akcijama ne očekuju više od 40 jedinica krvi.

Antuljevska je kazala da sada ima rezervi za nepuna dva dana i navela da je to dovoljne samo za rutinski rad, ali ne i za nepredviđene situacije poput saobraćajnih nezgoda.

"Nemamo dovoljno krvi za nepredviđene situacije saobraćajne nezgode ili transplatacije za koje je sada centar potpuno spreman i koje mogu da se u svakom trenutku dogode. Na žalost sa ovom količinom krvi mi nismo u mogućnosti da transfuziološki damo adekvatnu podršku", istakla je Antuljevska.

U zavodu za transfuziju krvi danas su krv dali omladinci Demokratske stranke Srbije, a tokom dana krv će dati i visoki funkcioneri te stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.