Antonijević: Snižavanje cenzura iznedrilo nove političke grupe, ali ne i nova lica

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonijević: Snižavanje cenzura iznedrilo nove političke grupe, ali ne i nova lica

Spuštanje izbornog cenzusa nedeljama je tema među političkm akterima u Srbiji. Prethodna dva dana o tome su se, između ostalog, raspitivali i evropsarlamentarci tokom posete Beogradu. Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo kaže za RTS da bi 30-godišnjicu višepartijskog sistema u Srbiji trebalo obeležiti u boljem tonu.
Milan Antonijević je, gostujući na RTS-u, rekao da su se na političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sceni pojavili novi akteri i grupe, ne i nova lica, u trenutku kada je najavljeno snižavanje cenzusa.

Napomenuo je da je preostalo da se do parlamentarnih izbora izaberu dva nova člana Saveta REM-a.
"Onda prelazimo na teži deo, da se vidi kakve je to promene proizvelo u medijima i da dobijemo podatke o tome kakva je zastupljenost stranaka u medijima", istakao je Antonijević ukazujući da je procena Fonda da su novi kandidati mnogo nezavisniji.
Evroparlamentarci su, podseća, pozvali stranke da učestvuju u političkom životu kako bi birači imali mogućnost da glasau za stranke koje postoje.
"Ove godine imamo 30 godina višepartijskog sistema, bilo bi dobro da se to obeleži u boljem tonu", napominje Antonijević.
Ukazuje da Evropa sve češće poklanja pažnju Srbiji napominjući da preporuke treba ispuniti ne samo zbog Evrope nego zbog građana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.