Antić (FSSŠ): Minut ćutanja ispred zgrade Ministarstva prosvete u četvrtak 4. maja u minut do 12

Izvor: Beta, 03.Maj.2023, 15:57

Antić (FSSŠ): Minut ćutanja ispred zgrade Ministarstva prosvete u četvrtak 4. maja u minut do 12

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić pozvao je danas sve zaposlene u prosveti na minut ćutanja ispred Ministarstva prosvete u četvrtak 4. maja u minut do 12 časova, povodom tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je osmoro dece izgubilo život, kao i jedan radnik obezbeđenja."Nezapamćena tragedija zadesila je našu zemlju i glavni grad. Učenik Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru, škole koja oduvek važi za elitnu, koju pohađaju deca dobrostojećih roditelja, usmrtio je osam učenika, portira i teško ranio nastavnicu istorije", naveo je Antić u saopštenju.Upitao je koji je uzrok ovakvog ponašanja četrnaestogodišnjaka i šta je moglo da utiče da se dete odluči na "krvavi pir"."Zato objašnjenje, pored roditelja, moraju da daju i školski pedagog, psiholog, razredni starešina i direktor škole. Zašto je i kako detetu od 14 godina oružje bilo na dohvat ruke i ko ga je naučio da njime rukuje? Ovo je primer da su u obrazovanju i vaspitanju naše dece svi zakazali, zakazao je celokupni obrazovni sistem. Krajnje je vreme da se preduzmu neki koraci", rekao je Antić.On je u ime FSSŠ predložio da učenici koji imaju jedinicu iz vladanja ponavljaju razred i dodao da je to već predlagao na sastancima radne grupe ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Luk Blek se oglasio povodom pucnjave u školi „Vladislav Ribnikar“: „Ovo je užasna tragedija i moje misli su uz žrtve“

Izvor: Danas, 03.Maj.2023

  Muzičar Luk Blek, koji predstavlja Srbiju na predstojećoj "Pesmi Evrovizije" u Liverpulu, u razgovoru sa tamošnjim medijima, prokomentarisao je nezapamćenu tragediju koja je zadesila našu zemlju, a u pitanju je zločin koji se dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.