Aniti Balaž danas urađena kateterizacija srca

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aniti Balaž danas urađena kateterizacija srca

Aniti Balaž je danas urađena kateterizacija srca na čuvenoj AKH klinici u Beču i intervencija je dobro prošla.

- Anita odlično reaguje na anesteziju i lekove. Još uvek nije poznat tačan datum operacije, iako je najavljeno da bi mogla da bude do kraja nedelje. Zbog velikog broja pacijenata, možda sve bude pomereno za sledeću nedelju - potvrdila je za Blic porodična prijateljica Bojana Ranković.

Dr Andres Cukerman je savetovao da se Anita povuče u potpuni mir, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi psihički bila pripremljena za ono što sledi, a roditelje je zamolio da ne daju izjave za medije dok ne prođe operacije, navela je Bojana.

Anita je juče otputovala u Beč u pratnji majke Ksenije i dr Vladisava Vukomanovića, lekara iz Instituta za majku i dete. Anita je prvi pacijent iz Srbije koji čeka na transplantaciju srca i čije lečenje će u potpunosti snositi RFZO. Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je već uplatio 120.000 evra bolnici kao depozit.

- O trošku Fonda biće joj urađena ugradnja pumpe i dobili smo mogućnost da ostanemo mesec dana u Beču na oporavku. Po preporuci lekara, to se može u produžiti - objasnila je majka Ksenija Balaž.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Aniti urađena kateterizacija srca

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Beograd -- Aniti Balaž je urađena kateterizacija srca na čuvenoj AKH klinici u Beču i intervencija je dobro prošla, piše Blic..."Anita odlično reaguje na anesteziju i lekove. Još uvek nije poznat tačan datum operacije, iako je najavljeno da bi mogla da bude do kraja nedelje. Zbog velikog broja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.