Aniti urađena kateterizacija srca

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aniti urađena kateterizacija srca

Beograd -- Aniti Balaž je urađena kateterizacija srca na čuvenoj AKH klinici u Beču i intervencija je dobro prošla, piše Blic.

"Anita odlično reaguje na anesteziju i lekove. Još uvek nije poznat tačan datum operacije, iako je najavljeno da bi mogla da bude do kraja nedelje. Zbog velikog broja pacijenata, možda sve bude pomereno za sledeću nedelju", kazala je porodična prijateljica Balaževih tom listu.

Dr Andres Cukerman je savetovao da se Anita povuče u potpuni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir, kako bi psihički bila pripremljena za ono što sledi, a roditelje je zamolio da ne daju izjave za medije dok ne prođe operacije, navela je ona.

Anita je u utorak otputovala u Beč u pratnji majke Ksenije i dr Vladisava Vukomanovića, lekara iz Instituta za majku i dete. Anita je prvi pacijent iz Srbije koji čeka na transplantaciju srca i čije lečenje će u potpunosti snositi RFZO. Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je već uplatio 120.000 evra bolnici kao depozit.

"O trošku Fonda biće joj urađena ugradnja pumpe i dobili smo mogućnost da ostanemo mesec dana u Beču na oporavku. Po preporuci lekara, to se može u produžiti", objasnila je majka Ksenija Balaž.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aniti Balaž urađena kateterizacija srca

Izvor: Blic, 28.Nov.2013

Aniti Balaž je urađena kateterizacija srca na čuvenoj AKH klinici u Beču i intervencija je dobro prošla...- Anita odlično reaguje na anesteziju i lekove. Još uvek nije poznat tačan datum operacije, iako je najavljeno da bi mogla da bude do kraja nedelje. Zbog velikog broja pacijenata, možda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.