Izvor: B92, 20.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anido: Americki marinci u bazi skopskog aerodroma

Portparol KFOR-a Filip Anido saopstio je da je nekoliko stotina americkih marinaca stiglo u bazu u blizini skopskog aerodroma, na pripreme manevara NATO na Kosovu, nazvanih "Dinamican odgovor 2000". Anido je precizirao da ce americki marinci u cetvrtak krenuti ka Prizrenu, gde je mesto okupljanja. Vojnici iz drugih zemalja koje sacinjavaju Strateske rezervne snage - Holandije, Poljske, Rumunije i Argentine - stici ce narednih dana, spremni da pocnu vezbu 27. marta, rekao je Anido.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
KFOR je u ponedeljak najavljujuci gradjanima manevre, oblepio Pristinu plakatima sa porukom "NATO je posvecen bezbednom Kosovu", i upozorenjem da se gradjani drze dalje od trupa da mogu imati zakasnjenja u saobracaju, te da svaku sumnjivu aktivnost prijave policiji, javlja dopisnik Radija B2-92. Americka kancelarija u Pristini upozorila je gradjane SAD-a koji borave na Kosovu, da budu oprezniji i da se manje krecu dana 24. marta na godisnjicu od pocetka NATO- bombardovanja SRJ. U saopstenju se navodi da Amerikanci na Kosovu 24. marta mogu da ocekuju provokacije nacionalista te da stoga budu posebno oprezni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.