Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2020, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Lalić: Ni po koju cenu neću odati svoje izvore

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić, po koju je večeras došla policija, izjavila je da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore za teksta na portalu Nova.rs, koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine u toku pandemije zarazne bolesti kovid-19.

"Možete pretiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brinem o njihovim životima i sudbinama", napisala je Ana Lalić za portal Nova.rs.

Navela je da se slaže sa KCV-om kada kažu da im je ugled narušen, ali je dodala da im je ugled narušen ne njenim pisanjem, već njihovim "sramotnim tretmanom sopstvenih radnika".

"Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminuih. Ugled vam je narušen zato što ne stojite iza svojih diploma i ne kažete ono što i većina vaših kolega iz cele Evrope: 'U problemu smo. Nemamo zaštitnih sredstava. Nemamo dovoljno medicinskih radnika. Treba nam pomoć!' ", navela je Ana Lalić.

Dodala je da im je ugled "urušen učestvovanjem u farsi kojom nas ubeđuju da su nam bolnice najbolje opremljene u regionu, dok vam u tim istim bolnicama malter pada po glavama, na kojima nema zaštitnih kapa".

"Izgubili ste ugled već onog momenta kada ste prećutali Vučićevu izjavu: 'Preduzeli smo sve mere na vreme' i dopustili da vam zaraženi ljudi danima šetaju po hodnicima i preklinju da ih neko testira. I bespovratno ste ga dotukli ćutanjem na činjenicu da će vašim zaposlenima biti smanjene plate zato što su držali svoje zakletve i radili svoj posao, a sada se nalaze u karantinu. I još jedna stvar: nikog u javnosti nije uznemirio moj tekst, jer ovi 'neposlušni i neodgovorni' građani vrlo dobro znaju kakvi su uslovi u srpskom zdravstvu bili i pre korone", napisala je Ana Lalić.

Na kraju je dodala da se "u startu" odriče "sva tri obroka u pritvoru".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Lalić: Ni po koju cenu neću odati svoje izvore

Izvor: Danas, 02.Apr.2020, 00:03

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić, po koju je večeras došla policija, izjavila je da "ni po koju cenu" neće odati svoje izvore za teksta na portalu Nova.rs, koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.