Ana Brnabić otvorila Trening centar Nacionalne akademije za javnu upravu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić otvorila Trening centar Nacionalne akademije za javnu upravu

Danas je dan koji predstavlja prekretnicu za javnu upravu u Srbiji

Danas je u Beogradu svečano otvoren novi trening centar Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU) koji se prostire na preko 3.500 m2 i raspolaže sa 14 najsavremenije opremljenih učionica za sprovođenje različitih vrsta obuka, koji će biti na raspolaganju državnim službenicima za njihovo stručno usavršavanje. Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić obratila se prisutnim zvanicama i objavila početak rada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najmodernijeg trening centra u regionu. Svečanosti su prisustvovali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i v.d. direktora NAJU Dražen Maravić.

- , a to znači da od danas stvari radimo na jedan potpuno drugačiji način. Ovo je prekretnica u tome kako izgleda naša javna uprava, kakve usluge i na koji način pružamo našim građanima i našoj privredi. Naša misija je da iz korena promenimo način na koji se kao država odnosimo prema našim građanima, a da oni, kao naši šefovi, znaju da smo mi njihov servis, da je naš posao da ispunjavamo njihove potrebe u svakom trenutku gde god se oni nalazili. Upravo zato, Nacionalna akademija za javnu upravu pokazuje rešenost da podignemo svest zaposlenih u javnoj upravi o potrebi kontinuiranog profesionalnog i personalnog razvoja svakog pojedinca, dok je njen cilj primena znanja u praksi sa fokusom na konkretne rezultate, više posvećenosti radu, više empatije, više solidarnosti, više kreativnosti, inovacija i svakodnevnih malih promena na bolje - izjavila je predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić.

- Pre samo dve godine napravili smo prve korake u dugo očekivanoj, suštinskoj, reformi stručnog usavršavanja, svesni da bez dobro edukovanih zaposlenih nećemo moći da obezbedimo građanima upravu i usluge kakve zaslužuju. Zato smo bili odlučni da osnujemo Nacionalnu akademiju za javnu upravu i sistem stručnog usavršavanja podigli smo na jedan viši nivo. U 2019. godini doneli smo inovirane programe obuke i ostvarili željeni cilj od gotovo 10.000 obučenih službenika. Od danas, Nacionalna akademija za javnu upravu svoj rad nastavlja u novom, savremeno opremljenom prostoru, posebno prilagođenom potrebama ove institucije i njenih polaznika - izjavio je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Dražen Maravić, v.d. direktora NAJU na svečanom otvaranju trening centra osvrnuo se na dva velika prioriteta u radu Akademije.

- Prvi prioritet je da stručnim usavršavanjem zaposlenih postignemo veću produktivnost, digitalnu pismenost, ljubaznost i efikasnost u pružanju javnih usluga građanima i privredi. Drugi veliki prioritet odnosi se na poštovanje zakonitosti u radu i borbu protiv nestručnosti u obavljanju složenih upravnih poslova. Uprava mora da bude u stanju da strateški upravlja svojim poslovima i rutinski priprema i sprovodi kvalitetne predloge javnih politika. Konačno, uprava treba da povede zemlju brže ka članstvu u EU i da unapredi regionalnu i međunarodnu saradnju. Akademija ne može da postigne mnogo ako bude radila sama, potrebna nam je saradnja svih organa javne uprave i podrška rukovodilaca. Zato nam je veoma drago da tu podršku imamo, što se i danas može jasno videti.

Na dan otvaranja novog trening centra, započeta je realizacija obuka i to Javni nastup i Vrednovanje radne uspešnosti, na kojima je učestvovalo 50 polaznika. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili predstavnici Vlade Republike Srbije, ambasada, evropskih centralnih trening institucija, kao i međunarodnih organizacija, fakulteta i drugih partnerskih organizacija Akademije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.