Ana Brnabić: Vlada Srbije će dostojanstveno obeležiti 22. godišnjicu Oluje

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić: Vlada Srbije će dostojanstveno obeležiti 22. godišnjicu Oluje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije i ove godine dostojanstveno obeležiti 22. godišnjicu progona Srba u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", dodajući da ne razume kako neko to može da slavi.

"Ne možemo da razumemo što neko slavi to što je tada praktično etnički očišćena zemlja", rekla je Ana Brnabić novinarima posle prve sednice ministarskog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije.

Istakla je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vlada Srbije danas odati počast svim žrtvama. "Kao Vlada Srbije, danas ćemo odati počast svim žrtvama i onima koji su izgubili živote i onima koji su ostali bez imovine. Obeležićemo dostojanstveno, kao i svake godine, godišnjicu 'Oluje', ali nam nije jasno da to neko može da slavi", rekla je Ana Branbić.

U Srbiji se danas obeležava Dаn sećаnjа nа sve strаdаle i prognаne Srbe u hrvatskoj oružаnoj аkciji "Olujа", 4. аvgustа 1995. godine, a centralna manifestacija biće održana u 20 časova u Novom Sadu na stadionu Fudbalskog kluba "Veternik".

Centralna svečanost povodom godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", koja je okončana 5. avgusta 1995. ulaskom hrvatskih snaga u Knin, ove godine biće održana na Kninskoj tvrđavi, a ne na gradskom trgu, a na proslavi neće pevati kontroverzni pevač Marko Perković Tompson već grupa Prljavo kazalište.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.