Ana Brnabić: Povećaće se minimalna cena rada

Izvor: Press, 31.Avg.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić: Povećaće se minimalna cena rada

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je danas da će biti povećana minimalna cena rada, ali nije mogla da precizira koliko će to povećanje biti.
Foto: Tanjug
- Mogu da kažem sa sigurnošću da će se podići minimalna cena rada, a razmišljamo o još nekim principima, da li da sa time podižemo i neoporezivi deo za plate ili kako možemo kao vlada da izađemo u susret što više i radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i sindikatima, ali i da olakšamo poslodavcima, koji moraju da zapošljavaju i nadam se otvaraju što više radnih mesta - rekla je Brnabić nakonferenciji za novinare u vladi.
Ona je rekla da u ovom trenutku ne može da kaže koja je cifra o kojoj vlada razmišlja, ali da će se to brzo saznati, jer pregovori o minimalnoj ceni rada treba da se završe do 15. septembra.
Ti pregovori, dodala je, teku dobro, ali postoji donekle značajna razlika između onoga što sindikati traže i onoga na šta su poslodavci spremni da pristanu.
Vlada, kao i do sada, pokušava da pronađe sredinu između te dve stvari, zaključila je Brnabić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.