Amfilohije: Poziv predsednika i premijera je da dijaloški prihvatimo njihovo bezakonje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2020, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Poziv predsednika i premijera je da 'dijaloški' prihvatimo njihovo bezakonje

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je za današnje izdanje nedeljnika "Vreme" da su problemi sa Zakonom o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori nastali jer nije bilo dijaloga i da strahuje da i posle poruke premijera te zemlje Duška Markovića da je otvoren za razgovore, neće biti dijaloga u pravom smislu.

"U ovih par dana predsednik i premijer obraćaju nam se preko medija, uopštenim pozivima na dijalog, koji je do sad bio monolog i poziv da prihvatimo 'dijaloški' >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovo bezakonje, iako znaju da to tako ne ide", rekao je vladika Amfilohije.

On je dodao da smatra da sada nije vreme za razgovor o ugovoru jer, pored zakona kakav je donet, ugovor, "makar bio satkan i od najboljih pravnih formulacija", ne bi imao nikakvo pozitivno dejstvo na odnose crkve i države.

Upitan o komentarima predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog poruke da ne dolazi u Crnu Goru na Badnji dan vladika Amfilohije rekao je da nema razloga da mu ta sugestija predstavlja teškoću, jer mitropolija nije mogla, niti htela da mu zabrani dolazak, već da je to bila "bratska molba da se njegova poseta odloži za neko bolje vreme."

"I danas mislimo da je naša molba bila na mestu", rekao je Amfilohije i dodao da je bolje vreme ono u kojem neće biti moguće zloupotrebiti posetu predsednika Srbije i okrenuti je protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.