Amerikanci zauzeli ceo Davos, Vučić smešten u Klosters

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci zauzeli ceo Davos, Vučić smešten u Klosters

Predsednik Aleksandar Vučić doputovao je u Švajcarsku gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.
"Šestu godinu zaredom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju", napisao je Vučić na Instagramu.

Naveo je i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos" i da je naša delegacija smeštena u Klosters, koji je dvadesetak kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od kongresnog centra.
Predsednik će tokom dana prisustvovati zvaničnom otvaranju Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik SAD Donald Tramp.
Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".
Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".
Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija.
Jedna od najvažnijih sesija tokom jubilarnog 50. Foruma biće "Sprečavanje klimatske apokalipse". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić u Davosu: Prisustvo Srbije važno zbog popravljanja imidža i prilike da se pozovu investitori

Izvor: Beta Video, 20.Jan.2020

DAVOS - ``Ovde smo šest godina zaredom, imamo najveće prisustvo iz celog regiona Jugoistočne Evrope. Nama ovo znači zbog političkih kontakata i stvaranja boljeg imidža Srbije, ali i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravljamo kvalitet života i standard gradjana``, naveo je...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.