Amerikanci zadali NAJJAČI UDARAC Albancima do sada! Povukli se, ne žele da imaju veze sa ZLOČINCIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci zadali NAJJAČI UDARAC Albancima do sada! Povukli se, ne žele da imaju veze sa ZLOČINCIMA

Nakon britanskog, i američki ambasador se povukao iz takozvane Kosovske Agencije za verifikaciju imovine.

Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz tzv. kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP), nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim, piše prištinska Gazeta Expres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet saopštio je danas da je podneo ostavku na članstvo u odboru Agencije za poređenje i verifikaciju imovinu objavio je da je danas podneo ostavku u odboru pomenute agencije, podsetivši na stav iznet na dan kada je Šalja izabran.

- SAD su podnele ostavku u (tzv.) Odboru kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, kao što je to učinila Velika Britanija ranije. Nećemo nastaviti da učestvujemo jer rukovodstvo tog odbora služi ličnijim i političkim interesima više nego ljudima. Izbor nekvalifikovanih osoba na vladinim pozicijama šteti imidžu (tzv.) Kosova i gubi poverenje naroda - napisao je Kosnet na Tviteru.

U.S. has resigned from KPVCA Board, as the UK did earlier. We won’t continue when its leadership serves personal and political interests rather than the people. Selecting unqualified cronies for government positions hurts Kosovo’s image and betrays the public trust. https://t.co/ZJmuMLvfJN

— Ambassador Philip S. Kosnett (@USAmbKosovo) 16. август 2019.

Ranije je ambasador zahtevao da se nekvalifikovani i oni koji zauzmu pozicije kroz nepotizam i klijentelizam uklone iz privremenih prištinskih institucija.

Kosnet je i pre nekoliko meseci javno zatražio da Šalja podnese ostavku na tu funkciju, ali je (tzv.) kosovski parlament ipak verifikovao njegov izbor.

Prethodno je britanski ambasador Ruri O Konel izašao iz odbora iz istih razloga, ocenivši tada da je imenovanje Šalje kršenje Memoranduma o razumevanje koje su potpisali ta ambasada i (tzv.) kosovski parlament.

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Amerikanci se povukli iz Kosovske agencije za verifikaciju imovine

Izvor: Danas, 16.Avg.2019

Sjedinjene Američke Države napustile su bord Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine zbog toga što se njime kosovsko rukovodstvo koristi radi ličnih i političkih interesa, saopštio je ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet. Članak I Amerikanci se povukli iz Kosovske agencije za...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.