Nakon Britanaca i Amerikanci se povukli iz kosovske agencije zbog Šalje

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Britanaca i Amerikanci se povukli iz kosovske agencije zbog Šalje

Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP), nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim, piše prištinska "Gazeta ekspres".
Američki ambasador u Prištini Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosnet navodi da je podneo ostavku na članstvo u odboru Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, podsetivši na stav iznet na dan kada je Šalja izabran.

"SAD su podnele ostavku u Odboru kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, kao što je to učinila Velika Britanija ranije. Nećemo nastaviti da učestvujemo jer rukovodstvo tog odbora služi ličnim i političkim interesima više nego ljudima. Izbor nekvalifikovanih osoba na vladinim pozicijama šteti imidžu Kosova i gubi poverenje naroda", napisao je Kosnet na Tviteru.
Ranije je ambasador zahtevao da se nekvalifikovani i oni koji zauzmu pozicije kroz nepotizam i klijentelizam uklone iz prištinskih institucija.
Kosnet je i pre nekoliko meseci javno zatražio da Šalja podnese ostavku na tu funkciju, ali je kosovski parlament ipak verifikovao njegov izbor.
Prethodno je britanski ambasador Ruri O`Konel izašao iz odbora iz istih razloga, ocenivši tada da je imenovanje Šalje kršenje Memoranduma o razumevanje koje su potpisali ta ambasada i kosovski parlament
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci zadali NAJJAČI UDARAC Albancima do sada! Povukli se, ne žele da imaju veze sa ZLOČINCIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019

Nakon britanskog, i američki ambasador se povukao iz takozvane Kosovske Agencije za verifikaciju imovine...Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz tzv. kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP), nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SAD napustile odbor kosovske agencije: "Ambasadori nisu zavese za prozore"

Izvor: B92, 16.Avg.2019

Priština -- Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP)...Odluka je doneta nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kojeg predstavnici...

Nastavak na B92...

Šalja: Poštujem mišljenje ambasadora ali nemam nameru da podnesem ostavku

Izvor: Beta, 17.Avg.2019, 13:18

Direktor sekretarijata Kosovske agencije za uporedjivanje i verifikaciju imovine Naser Šalja izjavio je da nema nameru da podnese ostavku na tu funkciju, nakon što su predstavnici Velike Britanije i SAD napustili upravni odbor te agencije zbog, kako su naveli, nestručnosti Šalje.Portal Kossev je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.