Amerikanci tipovali na Amfilohija kao novog patrijarha

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci tipovali na Amfilohija kao novog patrijarha

Ambasada SAD u Beogradu procenjivala je, neposredno posle smrti Njegove svetosti patrijarha Pavla, da bi ga na toj dužnosti mogao naslijediti mitropolit-crnogorsko primorski Amfilohije, ali su kasnije pominjani i sadašnji patrijarh Irinej i episkop zahumsko-hercegovački Grigorije, prenosi "Pobjeda".

U depeši poslatoj na dan smrti patrijarha Pavla američka Ambasada u Beogradu navodi da ''većina analitičara veruje da favorit u ovom trenutku ostaje mitropolit Amfilohije zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoje uloge u dnevnim aktivnostima Srpske pravoslavne crkve".

Međutim, mesec dana kasnije procenjuje se da bi patrijarh mogao da postane i tadašnji episkop niški Irinej i episkop zahumsko-hercegovački Grigorije.

Episkopi Irinej i Grigorije važe za favorite, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem, navodi se u depeši poslatoj iz Beograda 18. decembra, oko mesec dana posle smrti patrijarha Pavla. U toj analizi sadašnji patrijarh je stavljen na prvo, a mitropolit Amfilohije na posljednje mjesto po šansama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.