Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci proglasili Šapića najboljim svih vremena

Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić proglašen je u Minesoti za najboljeg vaterpolistu napadača svih vremena.

On je u izboru Amerikanaca, u Svjetskoj federaciji sporta i kulture, dobio 4.045 glasova i lijepu satisfakciju za sve što je učinio u blistavoj golgeterskoj karijeri, piše "Danas".

Osvojio je sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, povukao se u 31. godini kao najbolji strijelac naše zemlje sa 981 pogotkom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Šapić je od 1996. do 2009. bio najbolji strijelac svih liga u kojima je igrao, a njegov transfer u Šturm 2006. je i dalje rekordni u vaterpolu sa milion evra, podsjeća "Telegraf.rs".

"Lepo zvuči, verovatno će nešto značiti mojim sinovima jednog dana, a do tada neka se mojom karijerom bave onima kojima je zanimljiva. Za mene je vaterpolo samo divna uspomena. Medijski prostor treba da pripada ljudima koji sada osvajaju ili će tek osvajati medalje. Ja sam svoje dao na aukciju i skoro sve su prodate, a prikupljenih 200.000 evra otišlo je u humanitarne svrhe", rekao je Šapić za "Danas" tim povodom.

On je sada na čelu humanitarne organizacije "Budi human", koja je prikupila više od milion evra za pmoć djeci, odraslima i ustanovama na teritoriji Srbije. Za predsjednika opštine Novi Beograd izabran je 2012.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.