Amerikanci oduševljeni ćevapima

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci oduševljeni ćevapima

Nakon nacionalnih kuhinja iz svih delova sveta, Amerikanci su konačno otkrili ćevape. TV stanica ABC na svom sajtu je objavila hvalospev nacionalnoj kuhinji Balkana, u kojem se o ćevapima govori kao ukusnim "kobasicama bez kože" koje se stavljaju u domaći hleb...

ABC prenosi recept malog restorana u Čikagu "Etno Village Grill", koji ćevape stavlja u sendvič od domaćeg hleba, sa "izvrsnim izborom dodataka".

"Ćevapi ili ćevapčići su kobasice bez kože napravljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od junetine i svinjetine, koje seuglavnom prave i konzumiraju u zemljama kao što su Jugoslavija i Hrvatska. Ali, u malom i šarmantnom 'Etno Village Grillu' u Linkoln parku, skromni ćevap je zvezda impresivnog sendviča", piše ABC.

"Uzeli smo taj koncept i upakovali ga u starinsko okruženje i atmosferu. Ne koristimo meso sa antibioticima i hormonima, naša junetina je potpuno prirodna", kaže vlasnik ovog restorana Daniel Karatošić.

Tako spremljeni ćevapi stavljaju se u domaći hleb napravljen u pekari "Beograd Cafe" u Nortist Sajdu u Čikagu.

Restoran nudi 20 različitih dodataka napravljenih od domaćeg povrća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci oduševljeni ćevapima

Izvor: S media, 30.Jun.2011

Nakon nacionalnih kuhinja iz svih delova sveta, Amerikanci su konačno otkrili ćevape. ..TV stanica ABC na svom sajtu je objavila hvalospev nacionalnoj kuhinji Balkana, u kojem se o ćevapima govori kao ukusnim "kobasicama bez kože" koje se stavljaju u domaći hleb....ABC prenosi recept malog restorana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.