Amerikanci nevini?: Nismo znali

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 23:39

Amerikanci nevini?: "Nismo znali"

Potparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da obaveštajne službe te zemlje nisu imale informaciju o planu Hamasa da napadne Izrael.

"Obaveštajna zajednica je nagovestila da nije imala pristup dokumentu", rekao je Kirbi za NBC, prenosi Politiko.

Njujork Tajms objavio je prošle nedelje da su izraelski zvaničnici dobili podatke o napadu više od godinu dana ranije. Prema izveštaju Njujork Tajmsa izraelsko rukovodstvo je zanemarilo dojavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatrajući da je napad te vrste nešto što prevazilazi mogućnost Hamasa, što su izraelski zvančnici porekli.

SAD dugo razmenjuju obaveštajne podatke s Mosadom, ali je neuspeh u pružanju detalja o planu Hamasa naveo određene zakonodavce u Kongresu da dovedu u pitanje oslanjanje Amerike na Izrael kada su u pitanju obaveštajni podaci o terorističkoj grupi.

"Premijer Netanjahu je već otvoreno govorio o tome rekavši da je ovo neuspeh s izraelske strane. Istražiće situaciju kada bude došlo vreme, a sada fokus mora da bude na eliminisanju istinske genocidne pretnje koju predstavlja Hamas", zaključio je Kirbi.

Sve o sukobu Hamasa i izraelske vojske iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Novac za Ukrajinu „očajnički“ potreban – Bela kuća

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2023, 21:13

 . Bajdenova administracija „očajnički“ pokušava da oslobodi sredstva za pomoć ukrajinskoj vojsci u sukobu sa Rusijom, izjavio je koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće. Tokom pojavljivanja na Ej-Bi-Si Njuzu u nedelju, Džon Kirbi je upitan da li će američki predsednik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.