Amerika poručuje: DŽIHADISTI SPREMAJU MASAKR NA KOSOVU! Srbija spremna da svaku akciju spreči!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika poručuje: DŽIHADISTI SPREMAJU MASAKR NA KOSOVU! Srbija spremna da svaku akciju spreči!

Američka ambasada u Prištini upozorila je građane na terorističke napade. Iz Kancelarije za KiM su poručili da su upoznati sa stanjem na terenu, ali da je važno kada ovakva poruka stigne i od SAD

U upozorenju Ambasade SAD na tzv. Kosovu navodi se da tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou zbog stalnih pretnji terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

- Ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turistička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta, velika javna okupljanja, šoping molove, prevozna sredstva, klubove i druge objekte koje posećuju ljudi sa Zapada - kaže se u upozorenju Ambasade SAD.

Ministar odbrane Srbije kaže da je tzv. Kosovo u odnosu na broj stanovnika, teritorija koja ima najveći broj boraca Islamske države na svetu.

- Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako i za mir i stabilnost čitavog regiona - kaže Vulin i dodaje:

- Ako SAD žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, neka učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, vojska tzv. Kosova. Povratnici sa ratišta biće manja pretnja od naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivšeg i sadašnjeg OVK.

Da je teroristička pretnja na Kosovu stalna, te da je tamo leglo terorističkih organizacija i ekstremista, navode i u kancelariji za KiM.

- Važno je što na to upozoravaju i SAD, koji u izveštajima Stejt dipartmenta redovno analiziraju i upozoravaju na aktivnosti ovakvih organizacija. Kačanik je poznat kao džihadistička prestonica Evrope i regrutni centar za morce tzv. Islamske države. Često i u medijima stižu potvrde da sa Kosova ima dosta mladih u redovima ISIS, koji u plaćeničke redove neretko vode i članove svoje porodice. Mnogi od njih se kasnije vraćaju na tzv. Kosovo i moraju biti predmet praćenja - navodi se u Kancelariji.

- Naš narod na KiM, koji je nesumnjivo primarna meta islamskih ekstremista na ovim prostorima, ne treba da brine jer je država Srbija sada sposobna, jaka i odlučna da svaku eventualnu akciju spreči - navode iz kancelarije.

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TRAMP: DŽIHADISTI SPREMAJU MASAKR NA KOSOVU! Upozorenje iz Vašingtona na veliku opasnost!

Izvor: RTV Pink, 29.Jul.2019

Ambasada SAD na Kosovu izdala je upozorenje građanima da su mogući teroristički napadi, a Aleksandar Vulin, ministar odbrane, i Kancelarija za KiM poručuju da je država upoznata sa stanjem na terenu, ali da je važno kad ovakva poruka stigne i od administracije Donalda Trampa.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.