Amerika objavila sajber rat celom svetu

Izvor: AlternativneVesti.com, 01.Jun.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika objavila sajber rat celom svetu

Prema pisanju „Vol strit žurnala“  Pentagonje po prvi put odlučio da sajber napade tretira kao čin objave rata, na koji će jedan od odgovora moći da bude upotreba fizičke sile. U dokumentu od 30 strana, koji je izradila američka vojska, jedan od zaključaka je da će SAD ubuduće morati da reaguju upotrebom vojne sile na sve učestalije sajber napade koji dolaze iz drugih država i koje ozbiljno ugrožavaju američku infrastrukturu kao što je podzemna železnica, električna >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << mreža ili nuklearni reaktori.   I dok neki kažu da je nova doktrina Pentagona u skladu sa vremenom, drugi strahuju da bi to moglo uvoditi zemlju u nove ratove mnogo lakše nego što je to do sada bio slučaj.
„Sledeći put kada neko bude želeo da izmisli povod za rat protiv Irana, dovoljan povod će biti uspešno hakovanje“, kaže Mersi Viler, američka kolumnistinja i blogerka.
Međutim, ima i drugačijih mišljenja. Tako Stefan Šenklend za „Si-net“ piše da ovakva promena politike Pentagona ne bi trebalo nikoga da iznenađuje.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.