Amerika ne dozvoljava mir: Opet uložili veto

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 18:28

Amerika ne dozvoljava mir: Opet uložili veto

Sjedinjene Američke Države su danas opet uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Ovo je treći put da Amerika ulaže veto otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila uzdržana, preneo je Rojters.

"Glas za ovu rezoluciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podrška palestinskom narodu da živi. Suprotno, glasanje protiv rezolucije podrazumeva podršku brutalnom nasilju i kolektivnoj kazni", rekao je ambasador Alžira u UN Amar Bendžama.

Američka ambasasdorka Linda Tomas Grinfild rekla je danas da bi svaka akcija koju bi preduzeo Savet bezbednosti značila smetnju "osetljivim, aktuelnim pregovorima".

"Mi verujemo da bi rezolucija negativno uticala na pregovore. Zahtevanje momentalnog, bezuslovnog prekida vatre, bez sporazuma koji bi od Hamasa zahtevao oslobađanje talaca, ne bi doneo održiv mir. Umesto toga, nastavila bi se borba Hamasa i Izraela", rekla je ambasadorka Grinfild.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savet bezbednosti: SAD ponovo stavile veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2024

Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako se, od 7. oktobra, kad su izbile borbe oko te palestinske enklave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.