Američki senator: Za budućnost Balkana važna i vladavina prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki senator: Za budućnost Balkana važna i vladavina prava

Američki senator Ron Džonson izjavio je danas da je za budućnost Zapadnog Balkana najvažnija bezbednost koja se ne tiče samo mira, već i bezbednosti ugovora, odnosno vladavine prava.

Na konferenciji "Dolazak oluje? Uobličavanje budućnosti Balkana u eri neizvesnosti" u organizaciji Atlantskog saveta SAD, Džonson je rekao u Vašingtonu da ne zna mnogo o to regionu, ali da zna je Balkan važan u istoriji sveta.

Član odbora Senata - gornjeg doma Kogresa SAD za spoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslove, republikac Džonson je rekao da ekonomija nije ništa više od ljudskog kapitala, spojenog s finansijskim kapitalom.

Na Balkanu postoji ljudski kapital i pitanje je kako ga spojiti s finansijskim kapitalom, rekao je Džonson.

"U Americi nemamo ljudski kapital i ne slažem se s aktuelnom demagogijom protiv imigracije", rekao je Džonson i dodao da SAD nemaju dovoljno ljudi za rad u fabrikama.

Džonson se založio za što jednostavniji poreski sistem koji treba da podstakne preduzetništvo.

On je rekao da je poražavajuće što u zemljama kao što su Srbija i Crna Gora veliki procenat mladih želi da radi za državu, dok bi bilo potrebno da više žele da rade kao preduzetnici.

Da bi se privukle amričke investicije, treba smanjiti korpuciju na minimum i pojačati rauzmenu ljudskog kapitala, rekao je Džonson.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Senator o Balkanu: Poražavajuće je...

Izvor: B92, 29.Nov.2017

Američki senator Ron Džonson izjavio je da je za budućnost Zapadnog Balkana najvažnija bezbednost koja se ne tiče samo mira, već i vladavine prava...Na konferenciji "Dolazak oluje? Uobličavanje budućnosti Balkana u eri neizvesnosti" u organizaciji Atlantskog saveta SAD, Džonson je rekao u Vašingtonu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.