Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju kroz nišan

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 08:09

Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju "kroz nišan"

Raketni razarač USS „Arli Burk“ (DDG-51), vodeće plovilo u ovoj klasi razarača SAD, uplovio je u Crno more, saopštila je američka mornarica.

"Dok je u Crnom moru, razarač američke mornarice će delovati zajedno sa NATO saveznicima i partnerima u regionu, radeći zajedno na obezbeđivanju bezbednosti i stabilnosti na ovom vitalnom međunarodnom plovnom putu", navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice, prenosi TASS.

Snage Crnomorske flote potvrdile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su da su započele nadgledanje kretanja američkog razarača, a rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice SAD i izviđačkih letova NATO-a u severozapadnom delu Crnog mora.

Podsećanja radi, početkom meseca komandni brod američke mornarice "Maunt Vitni" uplovio je u Crno more, što je izazvalo burnu reakciju zvanične Moskve. Na to je reagovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Kao što znate, američki ratni brod je sada ušao u Crno more. Može jasno da se vidi kroz dvogled ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema“, rekao je tada Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Razarač SAD uplovio u Crno more, nadgleda ga ruska flota

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2021

Raketni razarač US S „Arleigh Burke“ (DDG-51), vodeće plovilo u ovoj klasi razarača SAD, uplovio je u Crno more, saopštila je američka mornarica..."Dok je u Crnom moru, razarač američke mornarice će delovati zajedno sa NATO saveznicima i partnerima u regionu, radeći zajedno na obezbeđivanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.