Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju "kroz nišan"

Raketni razarač USS „Arli Burk“ (DDG-51), vodeće plovilo u ovoj klasi razarača SAD, uplovio je u Crno more, saopštila je američka mornarica.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

06:55

Američki razarač uplovio, Rusi ga gledaju
Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

"Dok je u Crnom moru, razarač američke mornarice će delovati zajedno sa NATO saveznicima i partnerima u regionu, radeći zajedno na obezbeđivanju bezbednosti i stabilnosti na ovom vitalnom međunarodnom plovnom putu", navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice, prenosi TASS.

Snage Crnomorske flote potvrdile su da su započele nadgledanje kretanja američkog razarača, a rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice SAD i izviđačkih letova NATO-a u severozapadnom delu Crnog mora.

Podsećanja radi, početkom meseca komandni brod američke mornarice "Maunt Vitni" uplovio je u Crno more, što je izazvalo burnu reakciju zvanične Moskve. Na to je reagovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Kao što znate, američki ratni brod je sada ušao u Crno more. Može jasno da se vidi kroz dvogled ili kroz nišan odgovarajućeg odbrambenog sistema“, rekao je tada Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: