Američki obaveštajci otkrili da li su znali da će doći do napada Hamasa na Izrael

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 00:56

Američki obaveštajci otkrili da li su znali da će doći do napada Hamasa na Izrael

Oglasio se Džejk Salivan

Američki obaveštajci nisu primetili znake da će doći do napada Hamasa na Izrael, rekao je u utorak savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, javlja AP.

- Nismo videli ništa više od Izraelaca što bi sugerisalo da će se napad ovog tipa odvijati - rekao je Salivan novinarima.

Kao i drugi zvaničnici Bele kuće poslednjih dana, Salivan je takođe ponovio da američka vlada takođe nije videla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikakvu direktnu vezu između Irana i napada Hamasa tokom vikenda.

- Dok Iran igra ovu široku ulogu, trajnu, duboku i mračnu, u pružanju sve ove podrške i mogućnosti Hamasu, u smislu ovog posebnog, jezivog napada 7. oktobra, mi trenutno nemamo te informacije - rekao je Salivan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.