Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2014, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general Dempsi u posjeti Iraku

Načelnik Združenog štaba američke vojske, general Martin Dempsi doputovao je danas u nenajavljenu posjetu Iraku, prvu od kako je međunarodna koalicija predvođena SAD počela vazdušne udare protiv ekstremista Islamske države u toj zemlji.

Dempsijeva posjeta uslijedila je samo dva dana nakon što je rekao Kongresu da će SAD razmotriti slanje skromnog broja američkih vojnika kao pomoć vojsci Iraka u borbi protiv Islamske države.

Iračka vojska i bezbjednosne snage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koje su obučavali Amerikanci, "oduvani" su u ofanzivi Islamske države koja je počela ovog ljeta, kada je ta ekstremistička grupa osvojila veći dio sjevernog i zapadnog Iraka, uključujući i drugi najveći grad Mosul.

Portparol Dempsija, pukovnik vazduhoplovstva Ed Tomas, rekao je da general planira da posjeti američke vojnike, komandante i iračke lidere.

"Osnovna svrha njegove posjete je da iz prve ruke osmotri situaciju u Iraku, primi raporte, i stekne bolji uvid u napredovanje kampanje", rekao je Tomas.

Dempsi se već u Bagdadu sastao sa američkim ambasadorom Stjuartom Džonsom i premijerom Iraka Hajderom el Abadijem, dodao je njegov portparol.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Depmsi iznenada posetio trupe SAD

Izvor: B92, 15.Nov.2014

Načelnik generalštaba SAD Martin Dempsi nenajavjeno je posetio američke trupe u Iraku, gde je rekao da se situacija sa borbom protiv ID menja...U nenajavljenoj poseti američkim trupama u Iraku, načelnik združenog generalštaba armije SAD, Martin Dempsi, istakao je da situacija u borbi s pripadnicima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.