Američki državljanin verovatno zadržan nakon prelaska  u Severnu Koreju, objavio UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2023, 14:45

Američki državljanin verovatno zadržan nakon prelaska u Severnu Koreju, objavio UN

Američki državljanin je neovlašćeno prešao međukorejsku granicu u Severnu Koreju dok je bio na turneji i verovatno je u pritvoru, saopštila je u utorak Komanda Ujedinjenih nacija koja nadgleda područje demilitarizovane zone na granici. "Državljanin SAD na orijentacionom obilasku Zajedničke bezbednosne zone ( JSA) prešao je, neovlašćeno, vojnu demarkacionu liniju u Demokratsku Narodnu Republiku Koreju. Verujemo da je trenutno u pritvoru u DNRK i radimo sa našim kolegama iz Korejske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

„Specijalista za izviđanje, koji je optuživan za napad“: Ko je američki vojnik Travis King, koji je neovalšćeno ušo u Severnu Koreju?

Izvor: Danas, 19.Jul.2023, 12:11

Prvi put, kako se veruje, posle više decenija američki vojnik se našao u severnokorejskom pritvoru, piše CNN upućujući na slučaj od pre neki dan kada je američki vojnik identifikovan kao Travis King prešao demilitarizovanu liniju i ušao u Severnu Koreju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.