Američki Senat jednoglasan: Tvrde da je saudijski princ odgovoran za ubistvo Džamala Kašogija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki Senat jednoglasan: Tvrde da je saudijski princ odgovoran za ubistvo Džamala Kašogija (FOTO)

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Muhamed bin Salman označen kao odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija

Rezolucijom se za Kašogijevo ubistvo okrivljuje saudijski princ i poziva vlada Saudijske Arabije da preuzme odgovornost za sve koji su u tome učestvovali.

Takođe, tvrdi se da Saudijska Arabija kupuje vojnu opremu i sarađuje sa vladama Rusije i Kine što, kako se navodi, može da ugrozi integritet vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosa SAD i Saudijske Arabije.

URGENT: US Senate passes resolution blaming Saudi Prince MBS for Jamal #Khashoggi murderhttps://t.co/AQExb9nICQ pic.twitter.com/7aIk92mhU1

— RT (@RT_com) 13. децембар 2018.

Senat je prethodno usvojio rezoluciju kojom se poziva na obustavljanje vojne podrške SAD koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija u ratu u Jemenu, sa 56 glasova za i 41 glasom protiv.

Rezolucija nije obavezujuća dok je ne usvoje Predstavnički dom i dok je ne potpiše predsednik Tramp.

Ipak, ovo je prvi put u istoriji da je Kongres glasao za obustavljanje vojnog učešća SAD u ratu u stranoj zemlji.

BONUS VIDEO: Ovo je rusko oružje od kojeg strepi i Amerika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.