Ambasador SAD u Avganistanu: Zabranjeno je da nas nazivate okupatorom

Izvor: AlternativneVesti.com, 20.Jun.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u Avganistanu: Zabranjeno je da nas nazivate okupatorom

Karl Ajkenberi, američki ambasador u Avganistanu, oštro je kritikovao predsednika ove države Hamida Karzaija koji je nedavno izjavio da se Avganistan nalazi pod američkom okupacijom. Prema izveštaju AFP-a, koji prenosi Pres TV, američki diplomata je istakao da je Karzaijeva izjava bila „bolna i neadekvatna“. „Kada čujemo da nas neko naziva okupatorom, naš ponos biva uvređen i tada počinjemo da gubimo želju da uopšte nastavimo misiju“, rekao je Karl Ajkenberi.
Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << izjava predstavlja svojevrsni odgovor na sve češće pominjanje reči okupacija, koja se proteklih nedelja mogla čuti od najviših avganistanskih zvaničnika.
Tako je prošlog meseca Hamid Karzai naglasio da bi američke snage u Avganistanu, ukoliko nastave da ubijaju nevine civile, mogle da budu tretirane kao okupaciona sila.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.