Ambasador Nemačke Ditman potpisao donorsku karticu

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Nemačke Ditman potpisao donorsku karticu

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman potpisao je u petak uveče donorsku karticu, na svečanosti koju je u nastavku kampanje "Najvažniji poziv u životu" organizovala Hemofarm Fondacija. On je pozvao i druge na ovaj čin humanosti i solidarnosti.

Objašnjavajući zašto potpisuje donorsku karticu, Ditman je podsetio da je to način da se spasi ili poboljša nečiji život, pozdravljajući napore koje Srbija ulaže u ovoj oblasti.

On je podsetio da je Srbija početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << godine postala član Eurotransplatna, kao i da Nemačka podržava reformu zdravstvenog sistema u Srbiji i kroz proces njenog pristupanja Evropskoj uniji.

"Tokom proteklih meseci promovisali smo doniranje organa i odziv je veći nego što smo očekivali", rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, napominjući i da je 6. jun prglašen za nacionalni dan donora.

Cilj je i da se donese zakon o transplantaciji, očekuje se da se to desi do leta, naveo je Zeliger koji ima donorsku karticu u Srbiji i Nemačkoj.

Kampanji su se predružili i učesnici Beogradskog festivala igre, čiji je direktor Aja Jung zahvalila Hemofarmu na podršci koja čini "vrhunsku umetnost mogućom i dostupnom domaćoj publici".

Svečanosti, u Ateljeu 212, prisustvovale su mnoge javne ličnosti, ministarka Ana Brnabić, Sonja Liht, Marko Čadež, američki ambasador Kajl Skat.

Hemofarm je istakao da se u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, nastavlja intenzivna kampanju podizanja svesti građana o značaju doniranja organa.

Lončar: Zakon o transplataciji završen

Ministar zdravlja Zoran Lončar izjavio je da je akcija veoma uspešna i najavio da se vrlo brzo može očekivati u skupštinskoj proceduri predlog Zakona o transplantaciji, usklađen sa najvišim evropskim standardima.

"Zakon o transplataciji je već završen i spreman za skupštinsku proceduru, apsolutno je usklađen sa svim evropskim standardima i zakonima zemalja u kojima transplantacija daje najbolje rezultate", rekao je Lončar.

Rešenja zakona u pripremi, kako se navodi, podrazumevaju da su svi donori osim ako porodica ne insistira suprotno.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ambasador Nemačke podržao 'Najvažniji poziv u životu'

Izvor: Beta OMS, 31.Mar.2017

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i učesnici Beogradskog festivala igre potpisali su donorske kartice na svečanosti koju je kao nastavak kampanje "Najvažniji poziv u životu" organizovala Hemofarm fondacija. U partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, Hemofarm Fondacija nastavlja intezivnu kampanju...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.