Ambasador: Bratski širimo ruke, ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador: Bratski širimo ruke, ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije

Podgorica -- Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem - notom obavestila crnogorske vlasti o pomoći Srbije.

Obavestila je predsednika Crne Gore, predsednika Vlade Crne Gore, ministra spoljnih poslova, kao i nadležnu službu u Ministarstvu spoljnih poslova o odluci Srbije da pokloni pet respiratora Crnoj Gori, saopšteno je iz ambasade.

Ambasador Vladimir Božović je u saopštenju naveo da je odluka Srbije i predsednka Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došla, nakon izrečene i javno objavljene neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

Kako je naveo, Srbija i srpski narod svedoče staru narodnu izreku "Na muci se poznaju junaci" i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

"Srbija koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju, otvara svoje srce i bratski širi ruke. Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijateljske zemlje", rekao je Božović.

Poručio je da ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i izrazio nadu da će državnički čin predsednika Srbije biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva dve države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija je Crnu Goru DIPLOMATSKOM NOTOM obavestila o poklanjanju PET RESPIRATORA

Izvor: Blic, 28.Mar.2020

Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem - notom, obavestila predsednika i premijera Crne Gore, ministra spoljnih poslova, kao i nadležnu službu u Ministarstvu spoljnih poslova o odluci Srbije da pokloni pet respiratora Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.