Ambasada SAD pozdravila sporazum o pešačkoj zoni u Mitrovici

Izvor: RTS, 06.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD pozdravila sporazum o pešačkoj zoni u Mitrovici

Sporazum o revidiranom urbanističkom planu o pretvaranju ulice Kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici u pešačku zonu, koji su potpisali ministar prostornog planiranja Ferat Šalja i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, pozdravila je američka ambasada u Prištini.
Ambasada je pozdravila to što je Skupština opštine Severne Mitrovice brzo usvojila novi plan.

"Sporazum ima za cilj izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lepe pešačke zone, na osnovu sporazuma iz 2015. godine o slobodi kretanja svih građana Kosova", navodi se u saoštenju iz ambasade SAD i zaključuje da se mnogo može postići kada se strane ujedine i rade za zajedničku dobrobit.
Jučerašnje rušenje zida i početak ostvarivanja novog rešenja shodno sporazumu delegacija Kosova i Srbije pozdravila je i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, koja je navela da "konstruktivna posvećenost, koja se mogla videti u poslednje dve runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, daje rezultate".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD u Prištini pozdravlja dogovor u Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2017

Ambasada SAD pozdravlja dogovor postignut 4.februara između ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Kosova Ferata Šalje, i gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića, o revidiranom urbanističkom planu o pretvaranju ulice Kralja Petra u pešačku zonu. "Pozdravljamo Skupštinu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.