Ambasada SAD ne komentariše navode o kupovanju slobode za Kovačevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD ne komentariše navode o kupovanju slobode za Kovačevića

BEOGRAD - Ambasada SAD u Beogradu nije želela danas da komentariše informaciju o tome da je Vlada Srbije odlučila da plati milion dolara za slobodu Miladina Kovačevića, koga pravosuđe SAD tereti za prebijanje američkog studenta Brajana Stajnhauera.

"Upućujemo vas na srpsku vladu za detalje bilo kakvog razgovora između Vlade Srbije i porodice Stajnhauer. SAD će nastaviti da traže rešenje tog slučaja koje će obezbediti punu pravdu", rekla je agenciji Beta ataše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za štampu ambasade Rajan Heris.

U vladi Srbije takođe nisu nisu želeli da komentarišu informaciju koju je prenela današnja Borba. Na konkretno pitanje o odluci od milion dolara, ministarka pravde Snežana Malović uputila je novinare na Ministarstvo spoljnih poslova.

U Ministarstvu spoljnih poslova danas nisu bili dostupni za komentar podovom informacije dnevnika Borba.

Borba je danas objavila da je Vlada Srbije prošle nedelje donela odluku da plati 900.000 dolara odštete Stajnhaueru i 100.000 dolara za kauciju. List je takođe naveo da je ta odluka proglašena državnom tajnom.

Kako saznaje list, na taj način Vlada Srbije želi da izdejstvuje da ceo slučaj u vezi s Kovačevićem bude prebačen na domaće pravosuđe.

Miladin Kovačević je, posle prebijanja američkog studenta, uz pomoć zaposlenih u konzulatu Srbije napustio SAD i u junu prošle godine došao u Srbiju. Ceo slučaj izazvao je napetost u odnosu Srbije i SAD, a za Kovačevićem je izdata i Interpolova poternica.

Optužen je i pred domaćim sudom za podstrekivanje na falsifikovanje službene isprave.

Veliku medijsku pažnju izazvalo je nedavno pojavljivanje Kovačevića u Skupštini Srbije u pratnji poslanika Srpske radikalne stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.