Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Zbunjuće što mediji nude prostor čoveku koji je pretio novinarima

Zbunjujuće je zašto srpski mediji nastavljaju da nude gostovanja čoveku koji je pretio uglednim novinarima i upućivao lažne optužbe, navela je na svom tviter nalogu američka ambasada u Beogradu prenoseći tekst saopšetnja novinarskih udruženja povodom gostovanja Bogoljuba Pješčića na TV O2.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas su najoštrije protestovali zbog odluke televizije O2 da svoju emisiju Fokus "daju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na raspolaganje Bogoljubu Pješčiću, čoveku koji je nedavno pretio direktoru programa N1 Jugoslavu Ćosiću i glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću".

"Neprihvatljivo je da televizija sa nacionalnom frekvencijom omogući čoveku o čijim pretnjama dvojici uglednih novinara je obaveštena javnost i koga je tim povodom saslušala policija, da emisiju iskoristi za nastavak kampanje protiv Ćosića i Janjića iznoseći neargumentovane kritike i optužbe te da tako vrši javni pritisak na te dve medijske kuće", navode NUNS i NDNV u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.