Izvor: Piplmetar.rs, 21.Feb.2024, 22:30

Alena Islamovića za Beograd veže jedna velika uspomena: Ovo je razlog zašto mu ovaj grad uvek miriše na ljubav

Koncert Alena Islamovića u Beogradu biće spektakl
Alen Islamović, čiji su glas i pesme obeležili rok scenu ovih prostora, svoj prvi solistički koncert u Beogradu održaće 22. marta u MTS dvorani. Koncert Alena Islamovića u Beogradu pod sloganom “Ti si moja eksplozijija” evociraće uspomene na nebrojene hitove, ali biće i novih pesma koje publika do sada nije imala prilike da čuje.
Rajko Ristić

– Imao sam na svom solističkom albumu pesmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koja se zove i Ti si moja eksplozija, pa sam hteo sam da pošaljem poruku da su moji koncerti nabrijani nekom žestokom pozitivnom energijom. Sviram i pevam sve ono što sam obojio svojim glasom. Ja se ne odričem te svoje dece, tih pesama od 80-ih
godina do danas, sve su to moje bebe koje ja nosim sa sobom i rado ih pevam – kaže Alen.
Pročitajte Spektakl na koji se godinama čekalo – Alen Islamović otkrio detalje koncerta u Beogradu  Publika će moći da uživa u hitovima koje je pevao i napisao dok je bio u “Divljim jagodama”, “Četiri asa”, ali i “Bijelom dugmetu”.
– Vreme provedeno u “Bjelom dugmetu” je nezaboravno, to je priča koja je mene odvela u sasvim drugom smeru, sa hard roka u slatke pop vode koje je “Bijelo dugme” napravilo. Tu su nikle i rodile se najlepše pesme koje je Goran Bregović napisao. Čak sam čuo od njega da su ta dva albuma na kojima sam ja pevao njegova poslastica. Te pesme su posle na raznim jezicima dokazale da su hitovi.
“Đurđevdan” je prepevan na nekoliko jezika, “Ružica si bila” je pevana i na poljskom i na rumunskom i i na bugarskom . To su velike pesme i ja ih se ne mogu odreći, pa ću ih pevati.
Rajko Ristić

Alenu je ovo prvi solistički koncert u Beogradu i mnogima je unapred žao što nije izabrao neki veći prostor.
– Svirali smo kao “Bijelo dugme” u dvoranama u Londonu i te dvorane su izazovne, prostor je kao na dlanu teško je tu držati energiju pod kontrolom. Ovde vidiš oči publici, kad neko plače, ovo je intiman koncert, tu će doći pravi fanovi –  objašnjava Alen.
Pročitajte Došao je sudnji dan – Potez Alena Islamovića prepričava ceo region  Plej listu još nije sastavio, ali biće 35 pesama, sviraće se elektrika, biće i nešto akustike i svakako mnogo energije i emocija jer četiri decenije Alenove karijer i Beograd to zaslužuju.
– Zaljubljenik sam u Beograd još otkako sam ovde 16 meseci služio vojsku. Upoznao sam Beograd pešačeći i zaljubio se u ovaj grad. Uvek je mirisao na ljubav i srećan sam što je koncert u proleće. Beograd je uvek lep u proleće. Proleće u MTS dvoranu sleće.
Rajko Ristić

AUTOR: SVET
FOTO: RAJKO RISTIĆ




Pročitajte i… Opširnije
Izvor: svet-scandal.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.