Izvor: Blic, 12.Dec.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Krstić dobitnik "Zoranovog brka"

Drugi ovogodišnji "Zoranov brk", prestižnu nagradu za najboljeg glumca na festivalu, dobio je Aleksandar Krstić za ulogu Kleona u predstavi "Herostrat" kojom se Niško narodno pozorište predstavilo na 25. "Danima Zorana Radmilovića".

- Ova nagrada mi puno znači pogotovu što je jedna od prvih nagrada inače, a više od toga je to što sam ovde bio u angažmanu od 1998. do 2000. godine, tako da mi je mnogo drago što sam baš ovde dobio večeras tu lepu i prestižnu nagradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prijatno sam iznenađen - rekao je dobitnik Zoranovog brka, Aleksandar Krstić.

Krstić dodaje da je za njega posebna čast dobiti nagradu u Zoranovom rodnom gradu, gde publika dobro poznaje pozorište.

- Već poznato da zaječarska publika voli pozorište, oseća se ta njihova energija. Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu sa imenom takvog velikana glume u njegovom rodnom Zaječaru - dodao je Krstić.

Predstavu "Herostat" režirao je Irfan Mensur kome je od svega najvažnije pojavljivanje na Zoranovim danima.

- Bitno je doći na "Dane Zorana Radmilovića" i učestvovati na jednoj ovakvoj manifestaciji. Predstava "Herostrat" govori o našoj histeriji u kojoj živimo, i o Herostratima koji nas kružuju - kaže Mensur.

Treće večeri 25. Dana "Zorana Radmilovića" u Zaječaru na programu je predstava "I konje ubijaju, zar ne?", koju je po dramatizaciji Milice Konstatinović u Madlenijanumu režirao Boris Todorović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobitnik "Zoranovog brka" Aleksandar Krstić

Izvor: B92, 12.Dec.2016

Druge večeri manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru glumac Aleksandar Krstić osvojio je nagradu "Zoranov brk", za ulogu Kleona u komadu "Herostrat", saopštilo je sinoć pozorište u Zaječaru...Kako se navodi, "Herostrat" režirao je Irfan Mensur po tekstu ruskog autora Grigorija Gorina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.