Dobitnik Zoranovog brka Aleksandar Krstić

Izvor: B92, 12.Dec.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik "Zoranovog brka" Aleksandar Krstić

Druge večeri manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru glumac Aleksandar Krstić osvojio je nagradu "Zoranov brk", za ulogu Kleona u komadu "Herostrat", saopštilo je sinoć pozorište u Zaječaru.

Kako se navodi, "Herostrat" režirao je Irfan Mensur po tekstu ruskog autora Grigorija Gorina, a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša.

Nakon uručenja nagrade Aleksandar Krstić je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je prijatno iznenađen što je baš on dobio nagradu.

"Ova nagrada mi puno znači pogotovu što je jedna od prvih nagrada inače, a više od toga je to što sam ovde bio u angažmanu od 1998. do 2000.godine, tako da mi je mnogo drago što sam baš ovde dobio tu lepu i prestižnu nagradu", rekao je Krstić.

Reditelj i glumac Irfan Mensur kazao je da je veoma srećan što je njegova predstava uvrštena u ovogodišnju selekciju.

"Bitno je doći na Dane Zorana Radmilovića i učestvovati na jednoj ovakvoj manifestaciji", rekao je Mensur.

Treće večeri 25. Dana "Zorana Radmilovića" u Zaječaru na programu je predstava "I konje ubijaju, zar ne?", koju je po dramatizaciji Milice Konstatinović u Madlenijanumu režirao Boris Todorović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

'Zoranov brk' dodeljen Aleksandru Krstiću

Izvor: Beta, 12.Dec.2016

Drugog dana festivala "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru nagrada "Zoranov brk" je dodeljena Aleksandru Krstiću za ulogu Kleona u komadu "Herostat" Narodnog pozorišta iz Niša, saopšteno je na portalu festivala. Milija Vuković, predsednik stručnog žirija je uručio nagrade dobitniku. Taj komad...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.