Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci ponovo žele nerede, spriječen unos drona u Srbiju?

Srpska policija i carinici spriječili su, na graničnom prelazu Preševo, trojicu albanskih državljana da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju.

Kako prenose "novosti", pozivajući se na neimenovane izvore, tokom rutinske kontrole, letjelica sa daljinskim upravljačem otkrivena je u prostoru za rezervni točak i nije imala carinsku deklaraciju. Trojica Albanaca navela su da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ta priča srpskim operativcima bila sumnjiva, pogotovo što su dron skrivali.

"Nisu hteli da nam kažu zašto sa sobom nose dron, a imajući u vidu da se sutra u Beogradu igra utakmica visokog rizika između Partizana i Skenderbega, odlučili smo da albanskim državljanima ne dozvolimo ulazak u našu zemlju. Osim toga, za dron nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju", navodi izvor "Novosti".

Ovakva reakcija policije nikako ne treba da čudi jer su još svježe mučne slike sa stadiona u Humskoj oktobra 2014. godine, kada se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zlokobnom zastavom "velike Albanije", što je osim tenzija na tribinama i među igračima izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane.

U želji da se spriječe slične provokacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno- informativna agencija preduzimaju sve neophodne mjere kako bi meč u Ligi Evrope protekao bez incidenata.

(Novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

MUP Srbije demantuje: Nismo uhapsili Albance sa dronom

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2017

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije demantovalo je vest da su na graničnom prelazu Preševo carinici i policija zaustavili trojicu albanskih državljana da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron...Kako su Novosti prenele Albanci su krili dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju. U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.