Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Paćino u novom filmu kao kontroverzni trener fudbalskog tima

Legendarni glumac Al Paćino igraće u novom HBO-ovom filmu "Paterno" kontroverznog trenera fudbalskog tima na Univerzitetu u Pensilvaniji.

Ovo je još jedna u nizu njegovih saradnji s popularnom televizijskom kućom.

Oskarovac se vraća na HBO u ulozi Džoija Paterna, a radnja filma počinje skandalom koji je šokirao akademsku zajednicu.

Naime, kao trener s najviše pobjeda u istoriji univerzitetskog američkog fudbala, Paterno je bio upleten u slučaj u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kojem je njegov kolega Džeri Sanduski optužen za seksualno zlostavljanje dječaka i mladića.

Skandal je doveo u pitanje njegov rekordni broj pobjeda, a kasnije je otkriveno da su Paterno i ostali odgovorni na univerzitetu znali za Sanduskijeve zločine.

Inače, Džoi Paterno bio je glavni trener državnog Univerziteta u Pensilvaniji od 1966. do 2011. godine. Otpušten je s tog mjesta nakon skandala, a umro je u 86. godini, početkom 2012, od raka pluća.

Film "Paterno", snimljen po istinitim događajima, režirao je Beri Levison, poznat po djelima "Rain Man", "Wag the Dog" i "Diner", dok su autori scenarija Debora Kan i Dejvid Mekena.

Osim Paćina, u filmu će glumiti još i Rajli Kio, Eni Paris, Keti Bejker, Res Frejzer, Greg Grunberg, Midori Fransis i mnogi drugi.

Još nije poznato kada će "Paterno" početi da se prikazuje u bioskopima.

(NN/klix.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.